StatCounter

luni, 24 februarie 2014

Prima ediţie a Festivalului de Film „Cinema şi Propagandă” la Bucureşti




În perioada 12-16 martie 2014 se va desfăşura la Bucureşti prima ediţie a Festivalului de Film „Cinema şi Propagandă”.
În cadrul festivalului vor fi prezentate 10 filme, 5 lungmetraje de ficţiune, 5 scurtmetraje şi 15 jurnale de actualităţi reprezentative epocii comuniste.
„Proiecţiile filmelor relevante din acea perioadă sunt completate cu workshop-uri, susţinute de experţi în domeniu, pentru a-i ajuta pe spectatori să beneficieze la maximum de această experienţă, ajungând la o înţelegere mai profundă a fenomenului.”
Festivalul Naţional de Film Cinema & Propagandă se adresează unui public larg şi variat, de la spectatorii tineri, care s-au născut într-o societate liberă şi democratică, până la cei vârstnici, care au cunoscut din proprie experienţă influenţa malefică a propagandei într-un regim totalitar.
Organizatorii nu îşi propun să îi stimuleze pe spectatori să folosească propaganda în scop propriu, ci să înţeleagă mecanismele propagandei, pentru a se feri de acest fenomen nociv, dar omniprezent.
Implicit, acest festival oferă posibilitatea de a determina revigorarea conştiinţei civice şi responsabilităţii sociale ale românilor, în spiritul adevăratelor valori ale democraţiei şi ale umanismului.
Evenimentele vor avea loc la Cinemateca Eforie din strada Eforie nr. 2, între orele 19:00 - 21:00, iar intrarea este liberă.
Pentru cei interesați redau mai jos programul evenimentelor.