StatCounter

luni, 5 mai 2014

Eveniment cultural: „Arheologia memoriei - prezentare a creaţiei artistului Vlad Basarab: performance, video și instalaţie”Eveniment cultural: „Arheologia memoriei - prezentare a creaţiei artistului Vlad Basarab: performance, video și instalaţie”.
Vlad Basarab este cercetător Fulbright și artist multimedia, video și performance.
Evenimentul este organizat de Ambasada SUA și Comisia Fulbright și este găzduit de Biblioteca Națională a României în corpul E, etajul 1, sala E-01-03 (Sala „American Corner București”) miercuri, 7 mai, orele 14:00. 

Lansare de carte: Marghioliţa Huzum, O viață de țărancă

Fundaţia „Sfinţii Închisorilor” îi invită pe cei interesați la o seară la poveşti, ascultând-o pe Marghioliţa Huzum la lansarea volumului „O viaţă de ţărancă”. 
„Cartea apare cu o heretisire a IPS Calinic Argeşeanul şi cu o prefaţă a cunoscutului etnolog şi teolog Costion Nicolescu, la editura Fundaţiei Sfinţii Închisorilor. Marghioliţa Huzum este o ţărancă de 83 de ani din Vaslui, înzestrată de Dumnezeu cu darul unei vorbe curgătoare, limpede, cu parfumul şi culoarea zonei din care provine. De-a lungul anilor trece prin război, pierderea Basarabiei, comunizare şi colectivizare, evenimente pe care le primeşte cu înţelepciunea şi aşezarea românului de la sat, rămânând dârză în prispa casei pe care a construit-o cu propriile-i mâini.”
Evenimentul va avea lor joi, 8 mai 2014, de la ora 18:00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Studio Horia Bernea (intrarea din strada Monetăriei, prin curtea interioară). 
Informații preluate de pe blogul lui Claudiu Târziu.