StatCounter

marți, 3 aprilie 2012

Spectacol în onoarea foştilor deţinuţi politic

Compania Passe Partout „Dan Puric” vă invită la Teatrul de pe Lipscani (Sala Rapsodia), miercuri 4 aprilie, ora 19.00, la un eveniment dedicat martirilor din temniţele comuniste.
Dan Puric va prezenta cărţile Teofan. Remember (vol I), de Doina Iovănel Spineanu şi Cumplite încercări, Doamne! Anii de mucenicie ai temniţelor comuniste, de Marcel Petrişor. 
De asemenea, Fundaţia AIUD va acorda „Premiul pentru Demnitate Românească”.
Începînd cu ora 20.00, va avea loc premiera spectacolului „Testament”, după scenariul şi în regia Finetei Grigorescu.
După spectacol, autorii vor acorda autografe.

„Idealuri... independenţă, unire, rezistenţă. Mostre de demnitate şi credinţă românească. Şi, pentru toate şi mai presus de toate, jertfă. De când am ascultat un concert de colinde pe versuri scrise de martirii rezistenţei anticomuniste, am intrat în starea de destin. Aşa s-a născut şi a crescut în mine acest TESTAMENT, care mărturiseşte povestea de dragoste întru Hristos a neamului românesc. Este o pagină de istorie nescrisă cu cerneală, ci zugrăvită în fiinţa noastră naţională cu lacrimi şi sânge.
Recitalul se constituie pe trepte de înălţare spirituală: Cartea, Plecarea De Acasă, Ruga, Iubita, Crăciunul, Familia, Lupta, Crezul, Învierea.
Dedic acest spectacol foştilor deţinuţi politic, luptători anticomunişti români, precum şi nouă, tuturor moştenitorilor acestui Testament spiritual, pe care avem datoria să-l cercetăm şi să-l împlinim. Cu Dumnezeu, înainte!” (Fineta Grigorescu)
    Informaţii preluate de pe blogul lui Claudiu Târziu.