StatCounter

sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Lansare de carte: Chris Matthews, John F. Kennedy - Enigmele unui erou


În luna noiembrie 2013 se împlinesc 50 de ani de la un eveniment tragic care a marcat istoria Statelor Unite și a lumii întregi - asasinarea președintelui Kennedy. Pentru a readuce în prim plan personalitatea unui om care a influențat și încă influențează istoria lumii, miercuri 20 noiembrie 2013, ora 18.30 la Biblioteca Națională din București (Bulevardul Unirii nr. 22), Sala Mircea Eliade, va avea loc lansarea cărții John F. Kennedy - Enigmele unui erou.

Conferința „Poezia închisorilor comuniste”

    Duminică, 17 noiembrie, ora 18.00 va avea loc la Biserica Sf. Silvestru din București, Strada Silvestru, nr. 36, conferința „Poezia închisorilor comuniste”. Invitați: Demostene Andronescu (poet, fost deținut politic), Monahul Moise (Mănăstirea Oașa).

Film artistic despre anii ’80: „Roxanne”, de Vali Hotea

Filmul este o poveste contemporană despre relația cu trecutul, al cărei erou află din dosarul de la CNSAS că a fost turnat în urmă cu 20 de ani de un prieten și că ar putea avea un fiu de 20 de ani. Filmul a avut premiera mondială în august la Locarno.
Mai multe detalii despre film și un trailer al acestuia pe hotnews.ro, de unde am și preluat informațiile de mai sus.

Apariție editorială: Vasile Ernu, Sînt un om de stînga


Volumul Sînt un om de stînga, apărut la editura Cartier, este o selecţie a celor mai importante texte ale lui Vasile Ernu apărute în ultimii ani în presa scrisă şi online din ţară şi străinătate.  Cartea este o cronică a vremurilor noastre şi cuprinde texte ce vizează cele mai importante evenimente, polemici, fenomene politice, sociale şi culturale prin care a trecut şi trece România şi zona est europeană.
Mai multe detalii despre volum și cuprinsul acestuia pot fi găsite pe site-ul autorului, de unde am preluat și noi informațiile de mai sus.

Apariție editorială: Vadim Guzun (editor), Emigraţia belarusă, caucaziană, rusă şi ucraineană în timpul celui de al Doilea Război Mondial: organizarea, activitatea şi orientarea în corespondenţă diplomatică română şi note ale Serviciului Special de Informaţii

Emigraţia belarusă, caucaziană, rusă şi ucraineană în timpul celui de al Doilea Război Mondial: organizarea, activitatea şi orientarea în corespondenţă diplomatică română şi note ale Serviciului Special de Informaţii (The Belarusian, Caucasian, Russian and Ukrainian emigration during the Second World War: their organization, activity and orientation in Romanian diplomatic correspondence and notes of the Special Intelligence Service) are ca subiect principal organizarea, activitatea şi orientarea emigraţiei politice din fostul Imperiu Rus în Europa, considerată ca un pericol permanent la adresa regimului comunist, emigraţie ai cărei lideri au făcut obiectul încercărilor permanente de terorizare, lichidare sau discreditare.