StatCounter

luni, 25 octombrie 2021

Apariție editorială: Lăcrămioara Stoenescu, Memoria anilor ’80. Nouă opozanți ai regimului comunist

  Volumul conține nouă interviuri cu foști opozanți ai regimului comunist din anii ’80. Pentru că au avut curajul să înfrunte regimul ei au fost arestați, condamnați și au petrecut perioade mai scurte sau mai lungi în închisori și aresturi ale Securității. Construite pe modelul „poveștii de viață”, interviurile încep cu partea de copilărie, insistă pe motivația actelor de opoziție la regim, pe reacția autorităților, perioada petrecută în detenție și ce s-a întâmplat după eliberare. Cei nouă intervievați sunt: Ion T. Ilie, Mihai Ivănescu, Marin Iancu, Radu Filipescu, Nicolae Lițoiu, Barabás János, Victor Totu, Ioan Leonel Șerban.

Lucrarea a apărut la Editura Fundației Culturale Memoria, are 400 de pagini, este prefațată de Cosmin Budeancă și are o postfață de Silviu B. Moldovan.

„Volumul de față se constituie într-o dovadă incontestabilă în ceea ce privește represiunea politică directă existentă (chiar dacă în proporții restrânse) în anii ’80, în contrast cu percepția încă majoritară, conform căreia problema deținuților politici a caracterizat numai perioada 1945-1964, ulterior fiind practicate exclusiv metodele preventive.”

Dr. Silviu B. Moldovan

Pentru detalii și comenzi: https://www.revistamemoria.ro/lacramioara-stoenescu-memoria-anilor-80-noua-opozanti-ai-regimului-comunist/.