Un alt fost deţinut politic a plecat dintre noi. Este vorba de Ion DRESCAN, unul dintre sufletele mari care au făcut ca „Memoria - Revista gândirii arestate” să apară şi să supravieţuiască în ultimii ani.
Ion DRESCAN s-a născut la 24 ianuarie 1924 în localitatea Sulina, Tulcea şi a absolvit Facultatea de Drept din Bucureşti. În 1948 a reuşit să treacă frontiera în Iugoslavia. Prins de Securitatea sârbă, a fost trimis la muncă silnică în lagăr. A fost predat Securităţii române la 1 mai 1949 şi condamnat la 8 ani închisoare corecţională prin sentinţa 1284/1949, pentru trecerea frauduloasă a frontierei. A executat pedeapsa în penitenciarul Jilava şi în lagărele Cernavodă, Capu Midia (Taşaul), Poarta Albă şi Peninsula. La 19 iulie 1953, la sistarea lucrărilor Canalului Dunăre - Marea Neagră, a fost trimis să îşi execute restul de pedeapsă în penitenciarele Aiud, Baia Sprie, Gherla şi Lugoj. A fost eliberat la 6 octombrie 1955, în urma Decretului 421/1955.
Nu a fost primit în barou şi a fost nevoit să lucreze în construcţii.
După 1989 a fost membru fondator al Fundaţiei Culturale Memoria şi secretar general de redacţie al revistei „Memoria”. A fost unul dintre susţinătorii proiectului de transformare a Fortului 13 Jilava în Memorial al Victimelor Comunismului.
Cei care l-au cunoscut şi doresc să îi aducă un ultim omagiu o pot face sâmbăta 27 februarie, ora 10.30, la biserica Sf. Apostoli Petru şi Pavel din B-dul. Râmnicu Sărat nr.7, când va avea loc şi înmormântarea.