StatCounter

vineri, 5 martie 2010

Call for papers Anuarul IICCMER „Politici ale memoriei în Europa postcomunistă”


În vederea editării anuarului IICCMER 2010, având tema „Politici ale memoriei în Europa postcomunistă”, Institutul de Investigarea Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) lansează o invitaţie tuturor celor interesaţi de „politica memoriei” (doctoranzi, doctori, cercetători).
Dorim să abordăm probleme teoretice ale gestionării memoriei, discutate şi apărute pe parcursul dezvoltării acestui câmp la nivel european, pe de o parte. Pe de alta, ne propunem ca prin prezentarea unei perspective comparate să situăm în context european cazul românesc de gestionare a memoriei, în speranţa lansării unui dialog interdisciplinar care să ducă la formularea celor mai adecvate soluţii pentru dezvoltarea acestui domeniu în România. În vederea obţinerii unei imagini cât mai cuprinzătoare, volumul îşi propune să reunească studii ale experţilor IICCR şi ale altor cercetători români, dar şi ale cercetătorilor afiliaţi la diverse institute şi universităţi din străinatate.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Bani se dau pentru articole sau e munca patriotica, sa va justificati voi leafa?

Cosmin Budeanca spunea...

Scuze de raspunsul intarziat, dar abia acum am vazut comentariul. Este o practica uzuala a Institutelor de cercetare sa faca "call for pappers". Nu se dau bani. La unele anuare pentru a publica autorii platesc ei. Leafa ne-o justificam prin alte activitati.