marți, 28 septembrie 2010
Bucătăria lui Stalin – A existat oare o gastronomie comunistă?
Un dialog între Vasile Ernu şi Irina Gluşcenko, autoarea unei faimoase cărţi despre bucătăria sovietică, Alimentaţia publică: Mikoian şi bucătăria sovietică (Moscova, 2010). Articolul este însoţit de câteva imagini din Cartea despre hrana gustoasă şi sănătoasă, ediţia 1952. Pentru cei care ştiu de penuria de alimente din acei ani atât din Uniunea Sovietică dar şi din celelalte ţări din fostul lagăr comunist, imaginile sunt „delicioase” pentru a ilustra ce înseamnă diferenţa dintre propagandă şi realitate.
Articolul integral la: http://www.criticatac.ro/1233/bucataria-lui-stalin-a-existat-oare-o-gastronomie-comunsita/
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu