StatCounter

luni, 6 decembrie 2010

Ceremonie în memoria Luptătorilor anticomunişti paraşutaţi de avioanele militare americane şi executaţi la 31 octombrie 1953


Federaţia Română a Foştilor Deţinuţi Politici Luptători Anticomunişti şi Fundaţia „Ion Gavrilă Ogoranu" organizează Vineri 10 Decembrie 2010, ora 9, la Fortul 13 Jilava (Valea Piersicilor), o ceremonie în memoria Luptătorilor anticomunişti paraşutaţi de avioanele militare americane şi executaţi la 31 octombrie 1953.
Cei care doresc să participe sunt rugaţi să transmită prin e-mail sau telefonic numele, prenumele, seria şi numărul actului de identitate (aceste date sunt necesare pentru intrarea în perimetrul de protecţie al penitenciarului Jilava, conform normelor legale în vigoare).
Autocarul pleacă la ora 8,oo de pe str. Schitul Măgureanu (lângă gardul Grădinii Cişmigiu, peste drum de Facultatea de Sociologie).
Cei care vor veni la Jilava cu mijloace proprii de transport, se vor prezenta la ora 9,oo în faţa porţii principale de intrare în penitenciar cu actul de identitate şi invitaţia.
Relatii la tel. 0722749249 // 0731807061 // e-mail: ppp1993@gmail.com.
Florin Dobrescu (Secretar al Fundaţiei Ion Gravrilă Ogoranu)

2 comentarii:

Livia spunea...

Unde as putea citi ceva despre ce s-a intamplat atunci, in 1953? In ce am mai citit eu, nu am gasit, decat o extrem de sumara referire.

Cosmin Budeanca spunea...

Sunt cateva lucrari de memorialistica despre subiect: Filon Verca, Parasutati in Romania vanduta;
Petru Gheorghioni, Nazuinti de deznadejdi. Si in Cicerone Ionitoiu, Morminte fara cruce se vorbeste despre subiect. Astea sunt cele care imi vin in minte acum, insa mai sunt articole, studii si alte fragmente de memorialistica pe subiect. Toate cele bune. Cosmin Budeanca