Am plăcerea de a anunţa lansarea culegerii de studii Fără termen de prescripţie. Aspecte ale investigării crimelor comunismului în Europa, S. Musteaţă, I. Caşu (coordonatori), Chişinău, Editura Cartier, Colecţia Cartier istoric, 2011, 800 pag.
Evenimentul va avea loc pe 29 septembrie 2011 cu începere de la orele 15.00 în Sala Albastră a Muzeului Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei, str. 31 August 1989 nr. 121 A, Chişinău.
Volumul constituie rezultatul final al proiectului „Democraţie după Totalitaristm: lecţii învăţate după 20 de ani”, realizat de către Asociaţia Naţională a Tinerilor Istorici din Moldova cu sprijinul financiar al Fundaţiilor Soros-Moldova şi Soros Romania, Programul Est-Est: Parteneriat fără frontiere. Culegerea de studii este structurată în două părţi: I. Experienţa ţărilor ex-socialiste în studierea şi condamnarea regimului comunist cuprinde 16 studii ale experţilor din România, Estonia, Lituania, Cehia, Slovacia, Marea Britanie, SUA şi Bulgaria, iar partea a II-a include 12 studii care reflectă Studierea regimului comunist în Moldova.
Un comentariu:
Care-i concluzia studiilor? Unde se situeaza Romania?
Nu inteleg de ce ar fi extraordinar un bilant al stadiilor de investigare. Investigarea in sine cred ca este extraordinara, dar bilantul ei, cel putin la noi, nu cred ca este extraordinar. Oricum, cartea apare... la Chisinau!
Trimiteți un comentariu