StatCounter

luni, 10 iunie 2013

Școala de vară de la Râșnov, ediția a II-a


În perioada 2-11 august 2013 se va desfăşura la Râşnov a V-a ediţie a Festivalului de Film Istoric. Pe toata perioada acestui eveniment, iniţiatorii festivalului – Primăria Râşnov, Institutul European pentru Itinerare Culturale şi Asociaţia Mioritics – vor organiza o şcoală de vară pentru studenţii şi masteranzii pasionaţi de istorie. Aceasta activitate se realizează în colaborare cu revista Astra editată de Biblioteca Județeană din Brașov, revistă ce continuă misiunea Asociaţiunii Transilvane pentru Literatura şi Cultura Poporului Român (1861) ce a avut primul număr al revistei la Brașov în anul 1968.
Parteneri: Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Institutul Român de Istorie Recentă şi Fundaţia Calea Victoriei.
Temele majore abordate în cadrul acestei Şcoli de Vară şi a Festivalului de Film Istoric vor fi: „Anul 1968”, „John F. Kennedy”, „Muzica anilor ’60” şi „Amza Pellea”.
Printre lectorii confirmaţi până în prezent amintim: ambasador Sergiu Celac, Michel Thomas Penette (Franța), ambasador Nicolae Ecobescu, Apostolos Patelakis (Grecia), Oana Pellea, Georgeta Filitti, Lavinia Betea, Teodor Paleologu, Tudor Caranfil, Irina Margareta Nistor, Liviu Tofan, Sever Voinescu, Cosmin Budeancă şi Nicolae Pepene.
Condiţii de participare studenţi/masteranzi
Aplicanţii trebuie:
- să aibă vârsta minimă de 18 ani (împliniţi la data de 1 august 2013) şi maxim 26 de ani;
- să trimită un CV şi o scrisoare de intenţie (specificând titlul/tema comunicării ce va fi pregătită ulterior) până la data de 30 iunie 2013 pe adresa sibiu@culture-routes.lu;
- să pregătească o comunicare de maxim 30 de minute pe o temă istorică la alegere (teme cât mai diverse, abordări inovative şi subiecte care pot naşte dezbateri, inclusiv despre evenimente în desfăşurare) ce va fi prezentată în perioada taberei;
- să cunoască limba engleză (minim nivel mediu);
Organizatorii îşi rezervă dreptul de a face o selecţie a aplicanţilor înscrişi în limita celor 16 de locuri disponibile. Costurile de masă şi cazare pentru aplicanţii selectati vor fi acoperite de către organizatori. Nu vor fi acoperite costurile legate de transport. Aplicanţii selectaţi vor avea acces la toate evenimentele Festivalului de Film Istoric şi în Cetatea Râşnov.
Aplicanţii selectaţi vor trebui să depună o garanţie de 150 de lei ce va fi returnată la sosirea la Şcoala de Vară.
Condiţii de participare pentru publicul larg
Aplicanţii trebuie:
- să aibă vârsta minimă de 18 ani (împliniţi la data de 1 august 2013);
- să trimită un CV şi o scrisoare de intenţie (specificând de ce sunt interesaţi să participe) până la data de 30 iunie 2013 pe adresa sibiu@culture-routes.lu;
- să cunoască limba engleză (minim nivel mediu).
Organizatorii îşi rezervă dreptul de a face o selecţie a aplicanţilor înscrişi în limita celor 20 de locuri disponibile. Aplicanţii selectaţi îşi vor acoperi toate costurile de deplasare şi şedere la Râşnov. Ei vor avea acces gratuit la toate evenimentele Festivalului de Film Istoric şi în Cetatea Râşnov.
Principiul nediscriminării reprezintă un pilon important pentru Festivalul de Film Istoric. Ca urmare, încurajăm persoanele indiferent de rasă, religie, apartenenţă etnică, sex, vârstă, orientare sexuală, dizabilităţi sau statut social să ia parte la eveniment!

Niciun comentariu: