StatCounter

sâmbătă, 14 decembrie 2013

Vizionare de film „Cocoşul decapitat / Der Geköpfte Hahn”

Proiecția face parte din seria evenimentelor dedicate patrimoniului, istoriei și culturii săsești, organizate în decembrie de Asociația Renascendis cu scopul de a marca trecerea a 95 de ani de la Adunarea Naţională a Germanilor din Transilvania şi Banat de la Mediaş din 15 decembrie 1918, eveniment prin care etnicii germani au aprobat decizia românilor transilvăneni de a se uni cu Regatul României.


Filmul este ecranizarea romanului în limba germană al scriitorului sas Eginald Schlattner, a cărui acțiune se petrece în ziua de 23 august 1944 în orașul Făgăraș și surprinde disoluția comunităților săseşti din Transilvania în anii celui de-al Doilea Război Mondial, prin intermediul dramelor personale trăite de un grup de adolescenți.
Eginald Schlattner trăieşte de o viaţă la Roşia, lângă Sibiu, unde este preot luteran. Romanul Cocoşul decapitat reprezintă debutul său literar, la 65 de ani. Romanul a fost scris în germană şi a fost publicat mai întâi la Viena, în 1998, la editura Zsolnay Verlag, bucurându-se de un imens succes de public şi de critică. În 2001 a apărut la editura Humanitas, în traducerea Norei Iuga.
Filmul a fost regizat de Radu Gabrea și Marijan David Vajda, 2008, 97 min.
Vizionarea va avea loc în 14 decembrie, ora 21 la Noul Cinematograf al Regizorului Român - Studioul Horia Bernea.
Bilet: 10 lei întreg, 7 lei redus.
Informații preluate de pe facebook.

Niciun comentariu: