StatCounter

marți, 14 ianuarie 2014

Eveniment special dedicat foştilor deţinuţi politic



Joi, 16 ianuarie 2014, de la ora 18.00, la Teatrul de pe Lipscani (Sala Rapsodia, str. Lipscani 53) va avea loc un eveniment special dedicat foştilor deţinuţi politic” lansarea primei cărţi a Editurii ROST: Drumul crucii. Amintiri de pe front şi din gulaguri, de Aurel State.

Evenimentul face parte din campania Asociaţiei ROST, desfăşurată în ultimii 11 ani, pentru recuperarea adevăratei istorii româneşti de sub comunism, recunoaşterea jertfelor celor din rezistenţa anticomunistă, canonizarea sfinţilor din închisori şi pentru repunerea în circuitul public a unor valori naţionale autentice, care prea multă vreme s-au aflat sub obroc din motive politice.
Vor lua cuvântul dna Anca Crivăţ, îngrijitoarea şi prefaţatoarea cărţii, dl Marcel Petrişor - scriitor, fost deţinut politic, prieten al autorului, ca şi al prinţului gruzin Ciabua Amiredjibi, despre care se va difuza un film documentar -, dl Lucian D. Popescu, jurist şi teolog, care de asemenea i-a cunoscut pe Aurel State şi Ciabua Amiredjibi şi care a subtitrat în româneşte documentarul artistic Evadat din Gulag, şi Claudiu Târziu, în calitate de editor.
Evenimentul va fi prezentat de Dan Puric.
Intrarea este liberă.
Informații preluate de pe site-ul Rost.

Niciun comentariu: