StatCounter

luni, 23 iunie 2014

Universitatea de Vară Râmnicu Sărat. „Închisoarea tăcerii, o experienţă în comunism”, ediţia a VIII-a, 22-29 august 2014



Universitatea de Vară Râmnicu Sărat este prima de acest fel din România destinată studierii sistemului represiv comunist. Sub titlul „Închisoarea tăcerii, o experienţă în comunism”, cea de-a opta ediție își propune să analizeze modalităţile de rememorare sub raport istoric şi biografic a perioadei 1945-1989. Studenţii participanţi sunt invitați să afle și să dezbată diferite aspecte ideologice, sociale şi politice ale comunismului. Efectele acestei perioade fiind încă resimţite la nivelul societăţii româneşti, o mai bună cunoaştere a trecutului recent poate ajuta la aprofundarea înţelegerii realităţilor prezente. Studenții vor avea oportunitatea de a participa la dezbateri și de a asista la prezentări pe diferite teme din perioada comunistă, susținute de reprezentanți ai IICCMER, Fundației Konrad Adenauer, experți străini, istorici și cercetători în domeniul comunismului și post-comunismului românesc şi est-european.


Grupul ţintă al proiectului îl reprezintă studenţii cu vârste cuprinse între 19 și 27 de ani din ciclurile licențial, masteral sau doctoral de la facultăţile de istorie, filosofie, ştiinţe politice, sociologie, jurnalism, litere, drept, teologie din Universităţile din România şi Republica Moldova. Cei 25 de participanți vor fi selectați pe baza formularului de înscriere. Acesta va fi trimis pe adresa IICCMER, str. Alecu Russo, nr. 13-19, et. 5, ap. 11, Sector 2, Bucureşti sau la universitatea@iiccmer.ro, aplicațiile urmând să fie evaluate de un juriu format din experți ai IICCMER. Candidaţii admişi vor primi ulterior informaţii suplimentare. Sunt excluse contestațiile. Toate costurile participanților sunt acoperite de organizatori.
Mai multe detalii și formularul de înscriere pe site-ul IICCMER.

Niciun comentariu: