StatCounter

marți, 21 februarie 2017

Conferință „Traumă, strategii de supravieţuire şi probleme de reintegrare socială în memoriile victimelor regimului totalitar-comunist din R.S.S. Moldovenească”

Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti anunță deschiderea unui ciclu de întâlniri ce se va desfăşura sub genericul „Conferinţele Facultăţii de Istorie”.
Prima conferinţă, organizată în parteneriat cu Asociaţia Română de Istorie Socială, va avea tema „Traumă, strategii de supravieţuire şi probleme de reintegrare socială în memoriile victimelor regimului totalitar-comunist din R.S.S. Moldovenească”.

   Vor lua cuvântul:

- conf.dr. Florentina Niţu, decan al Facultăţii de Istorie, Universitatea din Bucureşti;
- conf.dr. Ioan Opriş, prodecan al Facultăţii de Istorie, Universitatea din Bucureşti;
- prof.univ.dr.hab. Anatol Petrencu, Universitatea de Stat din Moldova;
- conf.dr. Virgiliu Bîrlădeanu, Institutul de Istorie, Academia de Ştiinţe a Moldovei;
- conf.dr. Ludmila D. Cojocaru, Universitatea de Stat din Moldova;
- conf.dr. Lidia Pădureac, Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi.
Moderator: lect.dr. Alexandru-Murad Mironov, Universitatea din Bucureşti şi Asociaţia Română de Istorie Socială.
Evenimentul va prezenta rezultatele programului de stat „Recuperarea şi valorificarea istorică a memoriei victimelor regimului totalitar-comunist din R.S.S. Moldovenească în perioada anilor 1940-1941, 1944-1953”, desfăşurat de Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei şi trei centre universitare în localităţile din nordul, centrul şi sudul Republicii Moldova.
Întâlnirea se va desfăşura joi, 2 martie 2017, de la ora 15, la Sala de Consiliu a Facultăţii de Istorie, etajul 1, Holul de Marmură.

Niciun comentariu: