StatCounter

miercuri, 7 februarie 2018

Apariţie editorială: Adrian Nicolae Petcu, Pr. Nicolae Cătălin Luchian, Clerici şi mireni mărturisitori din Arhiepiscopia Iaşilor, în închisorile comuniste (1945-1964)

„Volumul aduce în atenția cititorilor 150 de biografii ale clericilor și mirenilor mărturisitori din Eparhia Iașilor, care au suferit detenție în perioada comunistă, demers care, considerăm noi, reprezintă o contribuție însemnată la istoriografia bisericească recentă.


Prin acest demers se elimină multe confuzii cu privire la unii slujitori, se aduc în atenție secvențe biografice inedite și aspecte de ordin duhovnicesc fundamentale pentru eventuale dosare de canonizare și mai ales se surprind elemente privind mecanismele instituționale atât ale autorităților statului, cât și a celor bisericești î raporturile cu preoții care au suferit persecuția în perioada vizată.
Cartea este structurată în două părți, cea introductivă și cea a dicționarului, unde se regăsesc fișele biografice ale clericilor și mirenilor mărturisitori din Eparhia Iașilor, ordonate alfabetic.”

Niciun comentariu: