StatCounter

sâmbătă, 7 mai 2011

Ion Gavrilă Ogoranu - 5 ani de când nu mai este printre noi

Am primit de la Fundaţia „Ion Gavrilă Ogoranu” un comunicat în care se anunţă o serie de acţiuni comemorative organizate la 5 ani de când Ion Gavrilă Ogoranu nu mai este printre noi. Îl redau mai jos integral.
S-au împlinit de curând 5 ani de când Ion Gavrilă Ogoranu pleca dintre noi spre o altă lume, mai bună şi mai dreaptă.
În amintirea sa Fundaţia „Ion Gavrilă Ogoranu” va organiza o serie de manifestări pentru a cinsti cum se cuvine viaţa, lupta şi jertfa acestui erou al luptei naţionale de rezistenţă anticomunistă, conducător al „Grupului Carpatin Făgăraşan” din Ţara Făgăraşului.
Duminică, 8 mai 2011, la Biserica Greco-Catolică „Sfântul Spirit” din Alba Iulia (cartier Tolstoi), după Sfânta Liturghie se va oficia o slujbă de pomenire pentru Ana şi Ion Gavrilă.
Marţi, 10 mai 2011, ora 12.00, la Sala Unirii din cadrul Muzeului Naţional al Unirii va fi organizat de către Consiliul Judeţean Alba, Direcţia Judeţeană de Cultură Alba, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici, filiala Alba şi Fundaţia „Ion Gavrilă Ogoranu” un seminar dedicat omagierii luptei şi operei memorialistice si literare a acestei mari personalităţi care a vieţuit timp de jumătate de veac în apropiere de Alba Iulia, la Galtiu.
Seminarul va cuprinde mărturii orale, prezentări de carte, vizionări de film din documentarul „Memorialul Durerii” realizat de Lucia Hossu Longin şi din filmul artistic „Portretul luptătorului la tinereţe’, realizat de regizorul Constantin Popescu.
Sperăm ca elevii şi studenţii, pe care îi invitam cu deosebire să participe la acest seminar, să poată beneficia de evocările dedicate acestui om excepţional, care a demonstrat cu însăşi existenţa sa, că demnitatea şi libertatea sunt noţiuni adevărate, care pot fi afirmate şi asumate chiar în cele mai cumplite situaţii de opresiune şi în cea mai sângeroasă dictatură totalitară pe care a cunoscut-o această ţară.
Fundaţia „Ion Gavrilă Ogoranu”,
Preşedinte,
Coriolan Baciu

Niciun comentariu: