StatCounter

luni, 4 martie 2013

A VI-a ediție a Festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania


În perioada 11-17 martie va avea loc la București cea de a șasea ediție a Festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania.
Și anul acesta, filmele vor fi proiectate la mai multe cinematografe din centrul Bucureştiului - Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Cinema Corso, Sala „Horia Bernea” din cadrul Muzeului Țăranului Român și Cinema „Elvira Popescu” a Institutului Francez.
Deschiderea oficială a festivalului va avea loc luni, 11 martie, la Cinema Patria.
Festivalul va fi prefațat de un eveniment special marca One World Romania: proiecția maraton a filmului Shoah al regizorului francez Claude Lanzmann – realizat pe parcursul a 11 ani, din 1974 până în 1985. Filmul, considerat până astăzi cel mai important film despre Holocaust din toate timpurile, este încă inedit în Romania. Cele 550 de minute de proiecție sunt programate pe 9 și 10 martie la cinema „Elvira Popescu”, în prezenta realizatorului.

Cu un program extins și foarte divers, One World Romania aduce anul acesta aproximativ 50 de filme documentare recente, marea majoritate în premieră în România. Programul este articulat în jurul ideii de URĂ, cu toate manifestările și repercusiunile ei sociale. Filmele sunt împărțite în 6 secțiuni tematice: Ura dăunează grav sănătății, Diz/Abilități, Cine pe cine manipulează?!, Dreptul și strâmbul, Revoluție zi de zi și Romanul adolescenței.
În plus, prezentăm retrospectiva cineastului danez Jon Bang Carlsen și organizăm workshop-uri, dezbateri și alte evenimente conexe.
Anul acesta, festivalul pune accent pe problemele tinerilor, organizând matinee pentru liceeni, ateliere educative și un juriu-surpriză. În plus, One World Romania ediția a VI-a înseamnă dezbateri, proiecții în locuri neconvenționale, o retrospectivă a legendarului regizor danez Jon Bang Carlsen, un workshop despre producția de filme documentare cu un trainer britanic și documentare romanești în premieră.
Organizatorii evenimentului: Asociația „One World Romania” și Centrul Ceh. Partener principal: Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer.
Mai mute detalii despre evenimente și organizatori aici.

Niciun comentariu: