StatCounter

joi, 9 mai 2013

Apariție editorială: Liviu Tofan, „Șacalul Securității. Teroristul Carlos în solda spionajului românesc”

„München, 21 februarie 1981, ora 21.50: o explozie înfiorătoare, așa cum orașul german nu mai trăise de la al Doilea Război Mondial, zguduie sediul postului de radio Europa Liberă. După trei decenii de la atentat, excepționala carte Șacalul Securității. Teroristul Carlos în solda spionajului românesc spune povestea absconsă a relației dintre gruparea teroristă și Securitatea lui Ceaușescu, dezvăluind amănunte inedite ale atentatului de la München.
Cum a ajuns Securitatea să lucreze cu cel mai rău famat terorist al timpului? În ce operațiuni? Cât și cum a plătit? Cum se face că afaceri oneroase și atentate teroriste asupra statelor occidentale au fost puse la cale la București? Liviu Tofan își surprinde cititorul prin detaliile demne de roman polițist, probate însă cu documente din toate colțurile lumii: operațiuni ultrasecrete, afaceri de contraspionaj, percheziții conspirative, atacuri distrugătoare, atentate cu colete-capcană, bani negri, anchete mușamalizate.
Ceea ce nu au reușit autoritățile române postcomuniste în două decenii – alcătuirea unui rechizitoriu revelator pentru trimiterea în fața justiției a capilor Securității pentru complicitatea cu gangsterul terorist revoluționar Carlos Șacalul – a izbutit Liviu Tofan. O carte captivantă, o analiză minuțioasă care îmbină cercetarea istorică cu jurnalismul de investigație.” (Andrei Muraru)
Din cuprins:
„Să-i omorâm pe toți”; Din spatele Cortinei de Fier; Cine se aseamănă se adună; Începutul sfârșitului; Nota de plată; Secretele dăunează grav sănătății; Procurorii întreabă, martorii se fac că răspund
Volumul este prefațat de Radu Ioanid și a apărut sub egida Institutului Roman de Istorie Recentă și a Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.
Informații preluate de pe site-ul Editurii Polirom.

Niciun comentariu: