StatCounter

miercuri, 10 decembrie 2014

Dezbatere: „Credință și demnitate - ieri și azi


Instaurarea regimului comunist în România a presupus atât anihilarea unor caractere și formarea silită a altora, cât și privarea de libertate și identitate personală, respectiv națională. Din păcate, la mai bine de două decenii după prăbușirea acestuia, în contextul unei profunde crize moral-spirituale, datorate aparentei lipse de modele, societatea și, mai ales, tinerele generații, s-au cufundat într-un imobilism al gândirii și al acțiunii, resimțit atât la nivelul societății civile, cât și la nivel politic.
Cu toate acestea, pentru fiecare tânăr, ca promotor al schimbării, trebuie să existe un moment cheie, un punct de plecare în conștientizarea apartenenței sale la un popor demn, care nu și-a plecat nicicând capul atunci când a fost vorba de cele mai de preț valori ale sale.


Credința, demnitatea, precum și încrederea în trăinicia neamului românesc, nu pot fi resuscitate decât prin cunoaștere. O cunoaștere a cauzelor, a mijloacelor, dar și a rezultatelor - resimțite de societatea zilelor noastre.
Tocmai de aceea, despre „credință și demnitate - ieri și azi” ne vor vorbi joi seară, începând cu ora 18:00, reprezentanții a două generații care au luptat - și luptă în continuare - fiecare, în felul său, pentru „revenirea la normalitate”.
Vor fi alături de noi domnul Octav Bjoza - secretar de stat (Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989) și președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR), el însuși fost deținut politic, condamnat la 15 ani de muncă silnică - și Dragoș Tudorache sau „Dragonu” - artist cu notorietate în hip hop-ul românesc, trăitor al repercusiunilor fostului regim totalitar, regăsit astăzi în umbra „libertății”.
Vă invităm așadar joi, ora 18:00, în incinta anticariatului „I.C. Brătianu”, Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 21, la o discuție deschisă despre obligația la memorie și speranța la viitor.
Informații preluate de pe pagina de facebook a evenimentului.

Niciun comentariu: